Apple Gevlochten Solobandje voor Apple Watch

Apple heeft een nieuw Gevlochten solobandje voor de Apple Watch. Deze is precies op maat en is elastisch. In deze review lees je onze ervaringen met het Gevlochten solobandje!

Eerder kon je al onze review van het gewone Solobandje lezen, het standaard exemplaar gemaakt van siliconenrubber. Maar Apple heeft ook een luxere uitvoering die het dubbele kost: de Braided Solo Loop (‘Gevlochten solobandje’ in het Nederlands). Deze is gemaakt van gerecycled materiaal en kost 99 euro. Je kunt kiezen uit vijf kleuren en wij hebben ‘m alvast om onze pols gelegd.

Apple Solobandje in het kort

Verkrijgbaar in 2 formaten (40mm en 44mm), elk in 9 verschillende maten
Verkrijgbaar in 5 kleuren
Elastisch en gemaakt van zacht siliconenrubber
Geen sluiting of gesp
Prijs: €99 per stuk

Maatvoering van het Gevlochten Solobandje

Maatvoering is nogal een gedoe bij deze Solobandjes. We hebben daar in onze eerdere review van het Solobandje al iets over gezegd. Het komt redelijk nauw (pun intended) om de juiste maat te vinden en je kunt daarvoor het beste toch even naar de Apple Store gaan om te passen. Let daarbij vooral op hoe het voor jou voelt en niet zozeer wat de medewerkers zegt. Je weet zelf het beste of je liever wat strakker of wat ruimer draagt. Bij het Gevlochten Solobandje is volgens Apple geen sprake van uitrekken na verloop van tijd, dus je hoeft deze niet extra strak te kopen.

Ik heb het Gevlochten Solobandje getest in de maten 3, 5 en 7. Na een paar verschillende maten te hebben getest weet ik inmiddels dat maat 5 het best bij mij past. Ik heb dus getest met bandjes die zowel te strak als te ruim zaten. Als jouw ideale maat niet op voorraad is, zou ik eerder kiezen voor een maatje te groot (dus in mijn geval maat 6) en niet voor een maatje te klein (maat 4).

Alsof het uitbrengen van bandjes met heel specifieke maten nog niet verwarrend genoeg is, heeft Apple nog meer verwarring veroorzaakt in de hele communicatie eromheen. Zo zou dit bandje niet geschikt zijn voor de Apple Watch Series 3 en eerder, maar dat is onzin. Het lijkt er eerder op dat Apple de exacte maat dan niet durft te garanderen. Hoewel er nauwelijks sprake is van garantie, want het hele meten en de exacte maat vinden is toch een kwestie van zelf proberen en gevoel.

Uiterlijk van het Gevlochten Solobandje

Dit horlogebandje is gemaakt 100% gerecycled polyester, waarbij er volgens Apple 16.000 vezels zijn verwerkt. In het bandje zijn dunne siliconendraden meegevlochten, om het stevig en toch rekbaar te maken. Wij hebben de groene variant wat langer getest en het gaf (ook vanwege de kleur) de indruk van katoenen canvas. De textuur is wat ruwer dan de siliconenband, maar voelt toch prettig aan. Apple spreekt van een 300D-textuur, wat dat ook mag zijn. Het bandje is zweet- en waterbestendig en kan bij vlekken gewoon in de wasmachine. Ik zou niet warmer dan 30 graden doen.
Omdat dit bandje wat sneller vies wordt dan de gladde bandjes van siliconen en fluorelastomeer heeft Apple er waarschijnlijk voor gekozen om geen lichte kleuren uit te brengen. Je kunt kiezen uit:

Houtskool (donkergrijs)
Invernessgroen (kakigroen, zie foto)
Atlantisch blauw (middenblauw, zie foto)
Punchroze (zalmroze)
(PRODUCT)RED (rood)