Beste Manieren Voor Gebruik Van Een Android Mini

Eerst kregen we smart tv’s, daarna media centers en nu heb je al een tijdje mini pc’s. Zonder dat er überhaupt grote PC fabrikanten aan te pas komen. Voor nog geen € 100,- kan je al pc krijgen die iets groter is dan een USB stick. Wij geven vijf ideeën hoe je die het best kan gebruiken.

Media center

Allereerst waarvoor ze zijn uitgevonden: het functioneren als media PC. Je hang de mini PC aan je tv en je bent klaar om films en muziek af te spelen op je pc. De mini PC werkt sneller dan je smart-tv en je hebt beschikking tot alle apps van Android. Dit betekend apps als Spotify, Netflix, YouTube, Google Play.Terwijl bij een smart-tv ben je vaak afhankelijk van de apps die de fabrikant ter beschikking stelt. Of gebruik een app als XBMC waarbij je muziek en films kan streamen, en als je een USB-Harddrive eraan toevoegt heb je ook gelijk al je eigen films en foto’s tot je beschikking.

Android Game console

En over de kracht van de Mini PC’s kan je je ook blijven verbazen. Inmiddels worden de app games grafisch intensiever maar deze Mini PC’s kunnen makkelijk dezelfde prestaties genereren als een tablet. Dat maakt dat je leuk kan gamen. Plug een controller in op je Mini PC als deze beschikt over Android en je kan gelijk met een controller gamen. Denk aan games als GTA3, Modern Combat 4, Asphalt 8.

Video conferenties

Het is natuurlijk te gek dat je tegenwoordig kan videobellen met je vrienden via je telefoon. Maar wat nu als je opa en oma geëmigreerd zijn? En je wilt ze met het hele gezin spreken? Dat kan, download de juiste software zoals Skype of gebruik google hang out en zorg voor een webcam zodat je met het hele gezin op de bank een video call kan doen met je opa en oma! Ook handig als je samen gaat online gaat gamen.

Data opslag

Plug een USB-Harddrive aan je Mini PC. hebt al je foto’s en video’s direct tot je beschikking via je tv. Het fijne hiervan is dat je er makkelijk bij kan en dat het mooi weergegeven wordt. Handig als je nieuwe foto’s wilt laten zien aan je familie.

Secundaire familie PC

De mini PC draait ook zonder moeite andere besturingssystemen zoals Ubuntu van Linux. Familie desktops worden steeds goedkoper. Maar een pc voor nog geen € 100,- is nog niet op de markt te vinden. Het is helemaal goedkoop als je al beschikt over een toetsenbord en muis en eventueel een harde schijf. In dat geval hoef je alleen de Mini PC te kopen en kan je het als een volledige PC laten draaien en makkelijke programma’s af laten spelen. Laat je kids achter Facebook zodat jij de primaire pc voor werk kan gebruiken.