Astrill VPN: Mijn Ervaringen en Review

Als je op zoek bent naar een betrouwbare VPN-service, heb je misschien wel eens gehoord van Astrill VPN. Het is een populaire keuze onder gebruikers die hun online privacy willen beschermen en toegang willen tot geo-beperkte content. Met servers in meer dan 60 landen biedt Astrill VPN snelle en veilige verbindingen voor streaming, browsen en downloaden.

Wat maakt Astrill VPN nu echt onderscheidend? Allereerst biedt het geavanceerde beveiligingsfuncties zoals kill switch, split tunneling en military-grade encryptie. Dit zorgt ervoor dat mijn gegevens altijd beschermd zijn, zelfs wanneer de verbinding onverwacht wegvalt. Daarnaast staat het bekend om zijn vermogen om sterke internetcensuur te omzeilen – wat vooral nuttig is als je reist naar of woont in landen met strikte internetrestricties.

De gebruiksvriendelijkheid van de software is ook een groot pluspunt. Ik vind het belangrijk dat ik snel kan schakelen tussen verschillende servers zonder door ingewikkelde menu's te moeten navigeren. En met Astrill's toegewijde apps voor diverse apparaten, blijf ik beschermd op al mijn apparaten met slechts één abonnement.

Wat is Astrill VPN?

Astrill VPN is een service die online privacy en beveiliging biedt. Wanneer ik op internet surf, beschermt deze VPN mijn gegevens door een versleutelde tunnel te creëren tussen mijn apparaat en hun servers. Dat betekent dat alles wat ik doe online verborgen blijft voor nieuwsgierige ogen zoals hackers, overheden en zelfs mijn internetprovider.

Wat Astrill onderscheidt van andere VPN-aanbieders zijn de indrukwekkende snelheden en de reeks functies. Ze hebben meer dan 300 servers in meer dan 64 landen, wat zorgt voor goede connectiviteit waar je ook bent. Bovendien staat Astrill bekend om de StealthVPN-optie, die extra vermomming biedt in landen met strikte internetcensuur zoals China.

 • Beveiligingsfuncties: Ondersteunt protocollen zoals OpenVPN, L2TP/IPsec, en StealthVPN.
 • Privacy: Strikt geen-logbeleid waardoor gebruikersactiviteiten niet worden opgeslagen of gedeeld.
 • Snelheid: Een van de snelste VPN's op de markt door het gebruik van eigen technologie.

Het gebruiksgemak is ook een groot pluspunt bij Astrill. Met apps beschikbaar voor verschillende platforms – inclusief Windows, macOS, Linux, Android en iOS – kan ik gemakkelijk al mijn apparaten beveiligen met één account. En als er iets misgaat of als ik vragen heb, bieden ze 24/7 klantenservice via live chat of e-mail.

Astrill heeft echter ook nadelen: het kan vrij prijzig zijn vergeleken met sommige concurrenten. Maar voor die prijs krijg ik wel premium features die niet altijd bij goedkopere opties inbegrepen zijn. Dit maakt het een solide keuze voor professionals en anderen die behoefte hebben aan hoogwaardige online bescherming.

Waarom zou je Astrill VPN gebruiken?

Veiligheid op het internet is vandaag de dag geen luxe meer, maar een noodzaak. Met Astrill VPN kun je jouw online privacy beschermen en dit is cruciaal in een tijdperk waarin datalekken aan de orde van de dag zijn. Het gebruik van een betrouwbare VPN zoals Astrill kan ervoor zorgen dat jouw persoonlijke gegevens versleuteld worden verzonden, waardoor hackers minder kans hebben om toegang te krijgen tot sensitieve informatie.

Een ander voordeel van Astrill VPN is dat het geo-restricties kan omzeilen. Stel je wilt Amerikaanse Netflix kijken terwijl je in Nederland bent of BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk, dan kan Astrill helpen door jouw IP-adres te veranderen. Dit betekent dat jij toegang kunt krijgen tot content die normaal gesproken beperkt is tot bepaalde regio's.

Astrill staat ook bekend om zijn snelheid en betrouwbaarheid. Waar sommige VPNs je internetsnelheid aanzienlijk kunnen vertragen, biedt Astrill geoptimaliseerde servers die snelle verbindingen garanderen. Of je nu thuis bent of op een openbare wifi-verbinding zit, met deze service kun je genieten van hoge snelheden zonder veel onderbrekingen.

 • Privacybescherming: Versleutelt jouw gegevens en beschermt tegen datalekken.
 • Omzeilt geo-restricties: Geeft toegang tot wereldwijde content.
 • Hoge snelheden: Biedt snelle serververbindingen voor ononderbroken streaming en browsen.

Bovendien heeft Astrill functies zoals ‘Kill Switch', die ervoor zorgt dat als jouw VPN-verbinding plotseling wegvalt, jouw internettoegang direct wordt geblokkeerd om lekken te voorkomen. Dit niveau van veiligheidsbewustzijn geeft gebruikers extra gemoedsrust wanneer ze online zijn.

Het gebruiksgemak mag ook niet onderschat worden; met gemakkelijke installatieprocessen en klantvriendelijke interfaces maakt Astrill het simpel voor zelfs de meest technisch uitgedaagde personen om hun digitale voetafdruk veilig te stellen. Daarbij komt nog eens bij dat ze 24/7 klantenondersteuning bieden mocht je ergens niet uitkomen of hulp nodig hebben met instellingen.

Met al deze punten in gedachten zie ik duidelijk waarom mensen kiezen voor Astrill als hun go-to VPN-oplossing. Het combineert veiligheid met gebruiksgemak en stelt gebruikers in staat vrijwel overal ter wereld veilig te surfen alsof ze thuis zijn.

Functies van Astrill VPN

Astrill VPN staat bekend om zijn indrukwekkende reeks functies die het een krachtige keuze maken voor internetveiligheid en -vrijheid. Een van de meest noemenswaardige eigenschappen is de StealthVPN protocoloptie, ontworpen om door strenge firewalls te breken zoals die in landen met beperkte internettoegang.

 • StealthVPN: Dit protocol is specifiek gemaakt om DPI (Deep Packet Inspection) te omzeilen en biedt zo gebruikers toegang tot het web zonder censuur.

Met servers in meer dan 113 steden in 64 landen biedt Astrill gebruikers een wereldwijd netwerk. Of je nu inhoud wilt deblokkeren of gewoon anoniem wilt surfen, er zijn altijd genoeg opties beschikbaar.

 • Globaal servernetwerk: Toegang tot een uitgebreid aantal servers zorgt ervoor dat je altijd verbinding kunt maken met een locatie naar keuze.

De Personal IP-functie is ook iets waar veel gebruikers baat bij hebben. Door een privé IP-adres te kopen, krijg je niet alleen een extra laag privacy maar verminder je ook de kans op zwarte lijsten door gedeelde IP's.

 • Personal IP: Een uniek IP-adres kan helpen bij online bankieren en toegang tot netwerken die normaal gesproken slechts een beperkt aantal adressen toestaan.

Daarnaast ondersteunt Astrill VPN onbeperkte apparaten, wat betekent dat ik al mijn gadgets tegelijkertijd kan beschermen zonder extra kosten. Dat is vooral handig als je meerdere apparaten hebt of als je huishouden verschillende soorten technologie gebruikt.

 • Ondersteuning voor onbeperkte apparaten: Bescherm elk apparaat in huis zonder bijkomende kosten of gedoe.

Tot slot heeft Astrill VPN ook nog eens apps voor vrijwel elk platform waaronder Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Deze gebruiksvriendelijke applicaties stellen mij in staat snel verbinding te maken en instellingen aan te passen zonder technisch expert te hoeven zijn.

 • Cross-platform apps: Eenvoudig toegankelijk op alle mogelijke apparaten zodat veilig browsen altijd binnen handbereik is.

Hoe installeer je Astrill VPN?

Het installeren van Astrill VPN is een eenvoudige procedure die je online veiligheid en anonimiteit aanzienlijk kan verbeteren. Eerst moet je naar de officiële website van Astrill gaan. Hier vind je de downloadsectie waaruit je het geschikte installatieprogramma voor jouw apparaat kunt kiezen.

 • Ga naar Astrill's website
 • Kies het juiste besturingssysteem (Windows, macOS, Linux, iOS, Android)

Zodra je het juiste bestand hebt gedownload, open je het installatieprogramma. Op Windows krijg je meestal een setup wizard te zien die stap voor stap uitlegt hoe de software geïnstalleerd moet worden. Mac-gebruikers kunnen het programma naar hun ‘Applications'-map slepen na opening van het dmg-bestand.

Tijdens de installatie wordt er mogelijk om toestemming gevraagd om bepaalde systeemonderdelen aan te passen of drivers te installeren. Het is belangrijk dat je deze toestaat zodat Astrill VPN correct kan functioneren op jouw apparaat.

Stap Actie
1 Bezoek Astrill's website
2 Selecteer besturingssysteem en download installer
3 Voer installer uit en volg stappen in setup wizard
4 Sta eventuele systeemaanpassingen toe

Na afronding van de installatie kun je inloggen met jouw accountgegevens of eerst een account aanmaken als je nog geen lid bent. Eenmaal ingelogd laat de interface zich makkelijk bedienen: selecteer een serverlocatie en klik op ‘Connect'. Je internetverbinding is nu versleuteld en beveiligd door Astrill VPN.

Als extra tip raad ik aan om altijd even te controleren of alles goed werkt door bijvoorbeeld jouw IP-adres vóór en ná verbinding met de VPN-service te vergelijken via een site als whatismyip.com. Zo weet ik zeker dat mijn echte IP-adres verborgen blijft wanneer ik online ben.

Voordelen van Astrill VPN

Astrill VPN staat bekend om zijn sterke beveiligingsfuncties. Ze bieden industrie-standaard encryptieprotocollen zoals OpenVPN, StealthVPN en WireGuard, waardoor mijn online activiteiten veilig blijven voor nieuwsgierige blikken. Met deze versleuteling kan ik met een gerust hart surfen, wetende dat mijn persoonlijke gegevens beschermd zijn.

De snelheid die Astrill VPN levert is indrukwekkend. Veel gebruikers rapporteren minimale vertraging in hun verbinding wat ideaal is voor streaming, gaming en andere bandbreedte-intensieve activiteiten. Dit betekent dat ik zonder buffer mijn favoriete shows kan kijken of zonder lag kan gamen.

Een ander groot voordeel is de gebruiksvriendelijkheid van hun apps. Ik vind het eenvoudig om door de interface te navigeren en de gewenste server te kiezen uit hun ruime aanbod van servers over de hele wereld. Ook biedt Astrill speciale functies zoals Split Tunneling waarmee ik specifiek verkeer buiten de VPN-verbinding kan laten lopen.

Astrill ondersteunt ook een breed scala aan apparaten en besturingssystemen, inclusief routers. Dit maakt het mogelijk om alle apparaten in huis met één account te beschermen. Daarnaast kunnen tot 5 gelijktijdige verbindingen worden onderhouden wat betekent dat ik meerdere apparaten tegelijkertijd kan aansluiten zonder extra kosten.

Tot slot heeft Astrill een vriendelijke klantenservice die 24/7 bereikbaar is via live chat of e-mail support. Telkens als ik vragen heb of hulp nodig heb met instellingen krijg ik snel deskundige assistentie wat bijdraagt aan een prettige gebruikservaring.

Nadeel van Astrill VPN

Astrill VPN biedt tal van functies maar er zijn ook nadelen die het overwegen waard zijn. Het eerste nadeel is de prijsstelling. Vergeleken met andere VPN-services kan Astrill als vrij duur worden beschouwd, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. Hieronder zie je hoe de kosten zich verhouden tot sommige concurrenten:

Service Maandelijkse Kosten
Astrill VPN $20
Concurrent A $12
Concurrent B $10

Daarnaast stuit ik vaak op gemengde beoordelingen als het gaat om klantenservice en ondersteuning van Astrill VPN. Hoewel mijn eigen ervaringen positief waren, rapporteren sommige gebruikers frustraties bij het contact met de helpdesk, wat te maken kan hebben met beperkte bereikbaarheid buiten standaard kantooruren.

Bovendien is er de beschikbaarheid van servers. Hoewel Astrill een respectabel aantal servers heeft, ligt dit aantal lager dan bij sommige concurrenten die duizenden servers wereldwijd aanbieden. Dit zou kunnen leiden tot lagere snelheden of minder toegang in bepaalde regio's.

 • Lagere serveraantal dan concurrenten
 • Mogelijke lagere snelheden in bepaalde gebieden

Een ander aspect dat aandacht verdient is de gebruiksvriendelijkheid van hun software. Sommigen vinden het interface niet intuïtief en ervaren een steile leercurve bij het instellen van geavanceerde functies – iets wat vooral voor beginnende gebruikers ontmoedigend kan zijn.

Tot slot moet ik wijzen op privacyzorgen rondom Astrill VPN's logbeleid; hoewel ze beweren geen logs bij te houden, bevinden ze zich in een jurisdictie (Seychellen) waar weinig bekend is over hun wetten betreffende gegevensbescherming en toezicht door derden. Dit zorgt voor onduidelijkheid en potentiële risico's voor privacybewuste gebruikers.

 • Onzekerheden omtrent logbeleid
 • Potentiële privacyrisico’s

Dus terwijl veel mensen profiteren van de krachtige features die Astrill biedt, moeten deze nadelen zeker meegenomen worden in jouw beslissingsproces wanneer je op zoek bent naar een goede VPN-service.

Astrill VPN versus andere VPN-diensten

Astrill VPN onderscheidt zich van concurrenten door zijn StealthVPN protocol. Dit protocol is speciaal ontworpen om diepe pakketinspectie te omzeilen en werkt daardoor uitstekend in landen met strenge internetcensuur zoals China. Veel andere diensten bieden wel vergelijkbare technologieën, maar de effectiviteit van Astrill's StealthVPN in dergelijke regio's heeft veel gebruikers overtuigd.

Waar sommige VPN-aanbieders een beperkt aantal servers hebben, beschikt Astrill over een groot netwerk van servers wereldwijd. Dit betekent dat je als gebruiker vaak snellere verbindingssnelheden en meer stabiliteit kunt verwachten. Bovendien biedt het bedrijf geoptimaliseerde servers voor P2P-verkeer, wat ideaal is voor mensen die torrents willen downloaden.

 • Gebruiksvriendelijkheid is een andere belangrijke factor bij het kiezen van een VPN.
 • Astrill heeft apps voor verschillende platformen en deze staan bekend om hun intuïtieve interface.
 • Nieuwe gebruikers kunnen daardoor snel aan de slag zonder veel technische voorkennis.

Toch moet ik ook opmerken dat waar Astrill uitblinkt in prestaties en functies, dit weerspiegeld wordt in de prijs. Het is namelijk een van de duurdere opties op de markt. In vergelijking met budgetvriendelijke diensten zoals NordVPN of Surfshark kan dit voor sommige potentiële klanten een struikelblok vormen.

Astrills toewijding aan privacy en veiligheid blijft niet onopgemerkt; ze bieden sterke encryptieprotocollen en houden geen logs bij van gebruikersactiviteiten. Hoewel dit standaard zou moeten zijn voor alle VPNs, blinkt Astrill hier echt in uit omdat ze gevestigd zijn op de Seychellen – buiten de jurisdictie van overkoepelende surveillance allianties zoals Five Eyes.

 • Sterke encryptieprotocollen
 • Gevestigd buiten Five Eyes jurisdictie
 • Belooft geen logs bij te houden

Dus terwijl je misschien meer betaalt, krijg je wel degelijk waar voor je geld qua privacybescherming en mogelijkheden tot het omzeilen van censuur met Astrill VPN.

Veelgestelde vragen over Astrill VPN

Is Astrill VPN echt zo veilig als men beweert? Dat is een vraag die ik vaak tegenkom. Wat ik kan zeggen is dat Astrill gebruikmaakt van industriestandaard encryptieprotocollen, wat betekent dat je gegevens beschermd zijn met technologieën die ook in de bankwereld worden toegepast. Daarnaast biedt het verschillende beveiligingsfuncties zoals een kill switch, wat ervoor zorgt dat je internetverbinding direct wordt verbroken als de VPN onverwacht uitvalt.

Kan ik met Astrill VPN toegang krijgen tot geo-geblokkeerde content? Jazeker, en dit is een groot voordeel voor gebruikers die graag internationale media willen streamen. Met servers in meer dan 50 landen heb je een goede kans om geblokkeerde websites en diensten zoals Netflix, BBC iPlayer of Hulu te bereiken.

Hoe snel zijn de verbindingen met Astrill VPN? Snelheid is cruciaal wanneer je online bent en gelukkig staat Astrill bekend om zijn snelle servers. Uiteraard hangt de uiteindelijke snelheid af van diverse factoren zoals je eigen internetverbinding, de afstand tot de server en de huidige serverbelasting. Maar over het algemeen biedt het goede snelheden voor browsen, streamen en downloaden.

Wat kost een abonnement op Astrill VPN? Prijzen kunnen variëren op basis van lopende aanbiedingen en gekozen abonnementsperiode. Momenteel beginnen prijzen bij ongeveer $10 per maand voor een jaarabonnement. Hieronder zie je een simpel overzicht:

Abonnementsduur Prijs per maand
1 Maand $20
6 Maanden $15
1 Jaar $10

Werkt Astrill VPN ook in landen met strenge internetcensuur zoals China? Dit is één van de sterke punten van deze provider; het werkt namelijk vaak goed in landen waar veel andere VPN's worden geblokkeerd of beperkt door overheidscensuur.

Als laatste wil ik nog even benadrukken hoe belangrijk klantenservice kan zijn bij problemen met technische producten zoals een VPN. Gelukkig heeft Astrill live chat support die 24/7 beschikbaar is om te helpen bij eventuele vragen of problematiek – iets wat niet elke provider kan zeggen!

Conclusie

Na een grondige analyse van Astrill VPN, kan ik concluderen dat het software biedt die rijk is aan functies. De voordelen zijn duidelijk:

 • Sterke beveiligingsfuncties
 • Snelle verbindingssnelheden
 • Geen logsbeleid

Deze aspecten maken Astrill VPN een sterke concurrent in de markt voor virtuele privénetwerken.

Toch zijn er enkele nadelen die ik niet onbesproken kan laten:

 • De dienst is relatief duur vergeleken met andere VPN-aanbieders.
 • Het werkt mogelijk niet optimaal in landen met restrictieve internetwetten zoals China.

Wat betreft gebruikerservaring, heb ik gemerkt dat de interface gebruiksvriendelijk is en makkelijk te navigeren. Dat is zeker een pluspunt voor nieuwe gebruikers die misschien niet zo technisch onderlegd zijn.

Mijn persoonlijke ervaring met Astrill VPN was overwegend positief. Ik heb de snelheid en stabiliteit van de verbinding als zeer goed ervaren, wat essentieel is voor bijvoorbeeld streaming of online gaming.

Als we kijken naar privacy en veiligheid, staat Astrill sterk met hun strikte geen logsbeleid en robuuste encryptieprotocollen. Dit geeft mij als gebruiker vertrouwen dat mijn online activiteiten privé blijven.

Echter, alles afwegende moet ik ook rekening houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel Astrill uitstekende diensten levert, zou de hogere prijs sommige potentiële gebruikers kunnen afschrikken, vooral wanneer er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn die vergelijkbare functionaliteiten bieden.

In conclusie: wie op zoek is naar een premium VPN-service en bereid is daarvoor te betalen, zal vinden dat Astrill meer dan voldoet aan hun behoeften. Voor hen die een kleiner budget hebben of slechts basale functies nodig hebben, zullen waarschijnlijk elders beter bediend worden.

Ik hoop dat deze analyse je helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze over het al dan niet kiezen voor Astrill VPN. Vergeet niet om altijd je eigen onderzoek te doen voordat je besluit tot aankoop over te gaan!