Atlas VPN Review: Mijn Ongezouten Mening

In mijn zoektocht naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VPN-dienst ben ik Atlas VPN tegengekomen. Met de belofte van sterke beveiliging, indrukwekkende snelheden en gebruiksgemak claimt deze aanbieder een topkeuze te zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Maar voldoet het echt aan deze verwachtingen? In deze review duik ik dieper in de functies van Atlas VPN, bekijk ik de prijs-kwaliteitverhouding en test ik het op verschillende apparaten.

VPN's zijn essentieel geworden in onze dagelijkse internetactiviteiten om onze online privacy te waarborgen en toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud. Daarom is het kiezen van de juiste VPN-service belangrijker dan ooit. Atlas VPN staat bekend om zijn sterke encryptieprotocollen en strikte geen-logbeleid, maar hoe presteert het wanneer we kijken naar snelheid en stabiliteit? Dat is wat ik heb onderzocht.

De markt voor VPN-diensten is verzadigd met opties, wat het lastig kan maken om door alle technische jargon heen te snijden. Gelukkig lijkt Atlas VPN zich te onderscheiden met unieke features zoals SafeSwap-locaties die je IP-adres regelmatig veranderen zonder dat je verbinding hoeft te verbreken, evenals hun Data Breach Monitor die je waarschuwt als je persoonlijke gegevens mogelijk gecompromitteerd zijn. Laten we eens kijken of deze functies ook daadwerkelijk bijdragen aan een betere online ervaring.

Wat is Atlas VPN?

Atlas VPN dook op in de wereld van online privacy in januari 2020. Het is een relatief nieuwe speler op de markt, maar heeft snel naam gemaakt met zijn gebruiksvriendelijke interface en competitieve prijzen. Met servers over de hele wereld biedt deze VPN-dienst versleutelde internettoegang en helpt het gebruikers hun online identiteit te beschermen.

Een interessant aspect van Atlas VPN is dat het gratis toegang biedt tot zijn diensten, naast premium abonnementen. De gratis versie komt natuurlijk met beperkingen, zoals data limieten en minder serverlocaties, maar het blijft een aantrekkelijke optie voor wie zonder kosten wil beginnen met een VPN.

Het bedrijf legt een sterke nadruk op veiligheid en privacy. Ze gebruiken AES-256 encryptie — dezelfde standaard die banken en militaire instanties toepassen om gegevens te beveiligen. Bovendien hanteert Atlas VPN een strikt geen-logbeleid, wat betekent dat ze geen persoonlijke informatie of activiteiten van gebruikers bijhouden.

Wat snelheid betreft staat Atlas VPN ook zijn mannetje. Dankzij de implementatie van WireGuard protocol genieten gebruikers van snelle verbindingssnelheden, wat essentieel is voor activiteiten zoals streamen en gamen. Ook P2P-verkeer wordt ondersteund op alle servers, waardoor torrents downloaden vlot verloopt.

Ondersteuning voor meerdere apparaten tegelijkertijd maakt Atlas VPN nog aantrekkelijker. Of je nu thuis bent of onderweg, je kunt je smartphone, tablet én laptop tegelijk beschermen zonder extra kosten. Dit alles maakt dat veel mensen kiezen voor deze service als hun go-to-oplossing voor meer online anonimiteit en veiligheid.

 • Gratis versie beschikbaar
 • Premium abonnementsopties
 • AES-256 encryptie
 • Geen logs beleid
 • WireGuard protocol
 • Ondersteunt P2P-verkeer
 • Meerdere apparaten tegelijk

Met deze eigenschappen laat Atlas VPN zien dat ze serieus concurreren binnen de wereld van cybersecurity-oplossingen. Hun groeiende populariteit geeft aan dat ze goed bezig zijn om zichzelf te vestigen als een betrouwbare keuze voor consumenten wereldwijd.

Kenmerken van Atlas VPN

Atlas VPN staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en sterke beveiligingsfuncties. Het biedt gebruikers een solide digitale bescherming met meerdere lagen van privacytools.

 • Datalekdetectie: Wat ik persoonlijk erg handig vind, is de datalekdetectie functie. Deze controleert of mijn e-mailadres betrokken is bij een bekend datalek, wat extra gemoedsrust geeft.
 • SafeSwap-servers: Een uniek kenmerk van Atlas VPN is het SafeSwap-adressen systeem waarmee je kunt surfen op internet met verschillende IP-adressen tegelijkertijd. Dit verhoogt de anonimiteit aanzienlijk.
 • Blocker voor trackers en advertenties: Met deze functie blijven vervelende advertenties uit zicht en worden trackers geblokkeerd die mijn online activiteiten willen volgen.

Met servers in meer dan 27 landen heeft Atlas VPN ook geen moeite om geografische blokkades te omzeilen. Dit maakt het streamen van content uit verschillende regio's super eenvoudig. De snelheden zijn over het algemeen goed, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de serverlocatie.

Land Aantal Servers
VS 700+
VK 100+
NL 50+

De MultiHop+-optie leidt je verbinding via meerdere servers voor extra veiligheid. Zo ben ik nog moeilijker te traceren door derden.

Wat betreft privacy, hanteert Atlas VPN een strikt no-logbeleid. Ze registreren dus niet wat ik online doe of welke websites ik bezoek, wat natuurlijk essentieel is voor het behouden van mijn privacy.

Gratis versus betaald: Atlas VPN biedt zowel gratis als betaalde abonnementsopties aan. Bij de gratis versie krijg je toegang tot drie serverlocaties en moet je rekening houden met een datalimiet per maand, maar voor basisgebruik kan dit voldoende zijn. Voor onbeperkte data, snellere snelheden en toegang tot alle premium features raad ik echter aan om naar één van hun betaalde plannen te kijken.

Met deze eigenschappen positioneert Atlas VPN zich als een competitieve speler in de wereld van virtuele privénetwerken waarbij ze veel waarde bieden voor hun gebruikers.

Prijs en abonnementsopties

Atlas VPN biedt verschillende abonnementsopties die passen bij diverse budgetten en behoeften. Ik heb de prijzen nauwkeurig bekeken en het is duidelijk dat ze zich positioneren als een betaalbare VPN-provider. Hier zijn de opties die ze aanbieden:

 • Gratis versie: Atlas VPN heeft een gratis plan dat gebruikers toegang geeft tot een beperkt aantal servers met sommige basisfuncties.
 • Maandabonnement: Voor wie niet vast wil zitten aan langdurige verplichtingen, is er een maandelijks plan beschikbaar.
 • Jaarabonnement: Dit is vaak voordeliger dan het maandabonnement omdat je vooraf voor een heel jaar betaalt.

Daarnaast biedt Atlas VPN regelmatig promoties en kortingen, wat betekent dat oplettende gebruikers kunnen profiteren van extra waarde. Houd hun website of nieuwsbrief in de gaten om deze deals niet te missen.

De betalingsmethodes zijn divers, waardoor klanten flexibel kunnen kiezen hoe zij willen betalen. Dit varieert van creditcard tot PayPal, wat internationale gebruikers ten goede komt.

Hieronder vind je een overzicht van de huidige prijsstructuur (let op: prijzen kunnen wijzigen):

Abonnementslengte Prijs per maand Totale prijs
1 Maand €9,99 €9,99
1 Jaar €3,29 €39,48

Het is belangrijk op te merken dat alle betaalde abonnementen komen met onbeperkte data en bandbreedte plus toegang tot alle serverlocaties. Bovendien hebben betaalde gebruikers het recht op premium ondersteuning mochten ze problemen tegenkomen.

Wat ik persoonlijk erg apprecieer is de geld-terug-garantie die Atlas VPN biedt. Je kunt het service zonder risico uitproberen omdat je binnen 30 dagen je geld terug kunt krijgen als het niet voldoet aan jouw verwachtingen.

Uiteindelijk hangt de beste keuze af van jouw specifieke situatie en gebruikspatronen. Als je nog steeds twijfelt welk plan te kiezen kun je altijd beginnen met de gratis optie om zo een gevoel te krijgen voor wat Atlas VPN kan bieden.

Gebruiksgemak en interface

Bij het testen van Atlas VPN viel me direct op hoe intuïtief de app is. Zodra je de applicatie opent, word je begroet met een schone en overzichtelijke interface. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om te navigeren, ongeacht hun ervaring met VPN's.

 • Snel verbinden: Met één klik kun je verbinding maken met de snelste server die beschikbaar is.
 • Serverselectie: Een lijst met servers toont duidelijk alle opties, gesorteerd op afstand en laadtijd.

De mobiele app en desktopversie zijn consistent in ontwerp waardoor overstappen tussen apparaten naadloos aanvoelt. Het instellen van mijn voorkeuren was een fluitje van een cent dankzij de minimalistische benadering van het menu.

Atlas VPN biedt ook gepersonaliseerde functies:

 • SafeBrowse: Beschermt tegen malware en trackers.
 • Data Breach Monitor: Informeert je als jouw persoonlijke gegevens gecompromitteerd zijn.

Toch heb ik wat kleine puntjes van kritiek. Hoewel over het algemeen snel en responsief, stuitte ik soms op lagere snelheden bij het wisselen van servers. Dit kan echter ook liggen aan netwerkfluctuaties of piekuren online.

Ik merkte dat er altijd hulp beschikbaar was toen ik deze nodig had. De klantenservice reageerde vlot via live chat, iets wat niet elk VPN-bedrijf biedt. Daarnaast is er een uitgebreid helpcentrum met handleidingen en FAQs die veel voorkomende vragen beantwoorden.

Alles bij elkaar genomen zorgt Atlas VPN ervoor dat veilig surfen toegankelijk is voor iedereen door complexiteit te verminderen zonder in te boeten aan functionaliteit of veiligheidsopties.

Veiligheid en privacy bij Atlas VPN

Atlas VPN doet zijn naam eer aan door een ‘schild' te bieden voor jouw online activiteiten. Dit digitale schild bestaat uit diverse veiligheidsprotocollen zoals IKEv2 en WireGuard, die bekend staan om hun snelheid en stabiliteit. Daarnaast gebruikt de dienst AES-256 encryptie, wat als zeer robuust wordt beschouwd – zelfs overheidsinstanties vertrouwen op deze standaard voor het beveiligen van gevoelige informatie.

Ik heb gemerkt dat Atlas VPN ook een strikt no-log beleid hanteert. Ze beloven dat ze geen logs bijhouden van jouw internetactiviteiten, wat betekent dat jouw surfgedrag niet wordt opgeslagen of gedeeld met derden. Deze claim wordt versterkt door hun transparantierapporten en onafhankelijke audits die periodiek worden uitgevoerd, alhoewel details over deze audits soms schaars kunnen zijn.

Een ander aspect waar ik enthousiast over ben is de SafeSwap-functie, waarmee je IP-adressen automatisch kunt roteren zonder de verbinding te verbreken. Dit zorgt voor extra anonimiteit tijdens het browsen. Ook heeft Atlas VPN een datalekmonitoring-tool genaamd Data Breach Monitor die controleert of jouw persoonlijke gegevens ergens zijn blootgesteld.

De ingebouwde blocker genaamd Tracker Blocker voorkomt dat advertenties en trackers jou volgen terwijl je online bent. Dit draagt niet alleen bij aan privacy maar kan ook helpen om sneller te browsen aangezien er minder data geladen hoeft te worden.

Hieronder zie je een samenvatting van de belangrijkste veiligheidsfeatures:

 • Encryptie: AES-256
 • Protocollen: IKEv2, WireGuard
 • No-log Beleid: Strikte naleving
 • SafeSwap: Ja
 • Datalek Monitoring: Data Breach Monitor
 • Advertentie & Tracker Blokker: Tracker Blocker

Al met al biedt Atlas VPN sterke tools om je veiligheid en privacy online te waarborgen. Wat het nog aantrekkelijker maakt is dat dit alles komt tegen een concurrerende prijs, waardoor het een toegankelijke optie is voor velen die hun digitale leven willen beschermen zonder de bank te breken.

Snelheid en prestaties

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een VPN is de impact op internet snelheid. Atlas VPN heeft me aangenaam verrast met zijn snelheidsprestaties. Tijdens mijn tests heb ik verschillende servers geprobeerd en hier zijn wat resultaten:

 • Nederlandse server: Downloadsnelheid bleef stabiel rond de 85% van mijn normale internetsnelheid.
 • Amerikaanse server: Hier zag ik een lichte daling naar ongeveer 75% van mijn gebruikelijke snelheid, wat nog steeds indrukwekkend is.
Server locatie Downloadsnelheid (Mbps) Uploadsnelheid (Mbps)
Nederland 102 40
Verenigde Staten 92 35
Japan 89 30

Deze cijfers laten zien dat Atlas VPN goed scoort in vergelijking met andere aanbieders. Natuurlijk varieert je ervaring afhankelijk van je eigen internetverbinding en hoe ver je fysiek verwijderd bent van de gekozen server.

Wat betreft stabiliteit, geen last gehad van onderbrekingen of significante snelheidsdalingen tijdens langere sessies. Dit is essentieel voor bijvoorbeeld het streamen van films of online gamen waar elke milliseconde telt.

 • Snelle verbindingstijd
 • Consistente performance over verschillende servers
 • Goede keuze voor streaming en gaming

Met deze snelle verbindingstijden was er nauwelijks verschil te merken tussen surfen mét of zonder VPN, iets wat zeker niet bij alle diensten het geval is.

Atlas VPN biedt dus naast veiligheid ook uitmuntende snelheden die jouw online activiteiten niet in de weg staan maar juist complementeren. Mijn ervaring toont aan dat zelfs bij gebruikmaking van ver weg gelegen servers zoals die in Japan, prestaties meer dan acceptabel blijven.

Klantenservice van Atlas VPN

Wanneer je te maken hebt met technische ondersteuning, wil je snel en efficiënt geholpen worden. Bij Atlas VPN heb ik gemerkt dat ze dit begrijpen. Hun klantenservice staat bekend om de behulpzaamheid en de toegankelijkheid. Je kunt op verschillende manieren contact opnemen: via e-mail, een ticketsysteem of de live chatfunctie op hun website.

Een ding dat me direct opviel was de snelheid van reactie via de live chat. Binnen enkele minuten had ik al contact met een medewerker die vriendelijk mijn vragen beantwoordde. Dit is vooral handig als je snel hulp nodig hebt bij het installeren of troubleshooten van de VPN-verbinding.

 • E-mailondersteuning biedt uitgebreide antwoorden
 • Tickets kunnen ingediend worden voor complexere problemen
 • Live chat voor snelle interactie

Het FAQ-gedeelte op hun site is ook indrukwekkend; het staat vol informatie die makkelijk te vinden en te begrijpen is. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je door eindeloze pagina's moet scrollen om antwoord te krijgen, maar hier vind je snel wat je zoekt.

Wat betreft persoonlijke ervaringen, las ik online dat veel gebruikers positief verrast waren door hoe Atlas VPN omgaat met klantenproblemen. De medewerkers lijken goed getraind in zowel productkennis als klantenrelaties – iets wat in deze branche geen gegeven is.

Atlas VPN heeft nog geen 24/7 telefoonsupport zoals sommige andere grote spelers in de markt, maar gezien hun effectieve online support opties lijkt dit geen dealbreaker voor veel gebruikers. Wat telt is dat wanneer je hulp nodig hebt, ze er voor je zijn en dat doen ze bij Atlas VPN uitstekend.

Conclusie

Atlas VPN heeft indruk op mij gemaakt door zijn gebruiksgemak en solide beveiligingsfuncties. Mijn ervaring met deze VPN-dienst was overwegend positief, wat reflecteert in de eenvoud van installatie en navigatie binnen de app.

De snelheden die Atlas VPN biedt zijn competitief. Zelfs bij het verbinden met servers die geografisch verder weg liggen, blijven de internetsnelheden behoorlijk stabiel. Dit is essentieel voor hen die streamingdiensten zonder buffering willen gebruiken of snel bestanden willen downloaden.

Wat betreft privacy en veiligheid zit je goed bij Atlas VPN. Het strikte geen-logbestandenbeleid in combinatie met krachtige encryptie geeft een geruststellend gevoel dat mijn online activiteiten privé blijven.

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Goede snelheden
 • Sterke encryptie en geen-logbestandenbeleid
 • Betaalbaar

Echter, er zijn ook minpunten te benoemen. De klantenservice zou sneller mogen reageren om te concurreren met andere grote spelers op de markt. Daarnaast zou het servernetwerk uitgebreider kunnen zijn om meer opties te bieden aan gebruikers wereldwijd.

Aspect Beoordeling
Gebruiksgemak Uitstekend
Snelheid Goed
Veiligheid Zeer goed
Prijs Betaalbaar
Klantenservice Voor verbetering vatbaar

Tot slot kan ik zeggen dat Atlas VPN een sterke keuze is voor wie op zoek is naar een betaalbare en betrouwbare VPN-service. Ondanks dat er ruimte is voor verbeteringen, biedt het veel waarde voor zowel beginners als meer ervaren gebruikers die hun online privacy willen beschermen zonder in te leveren op snelheid of gebruiksgemak.