Fitbit Charge 4 Review

De Fitbit Charge 4 is de nieuwste activity tracker van Fitbit. Dit model heeft hetzelfde design als z’n voorganger, maar er zitten wel tal van nieuwe functies in. Wij hebben ‘m de afgelopen twee weken getest.

Fitbit Charge review

De Charge 4 (€149) is Fitbit’s meest uitgebreide fitnesstracker tot nu toe. Er zitten meer functies in dan de goedkopere Inspire HR (€99) en het heeft ook meer mogelijkheden dan zijn voorganger de Charge 3.

De grootste vernieuwing is ingebouwde GPS, waardoor je kunt sporten zonder je smartphone mee te nemen. Daarmee wordt de Charge 4 een echt alternatief voor de vele hardloophorloges voor recreatief gebruik. Topsporters hebben misschien liever een enorme bak aan data, maar als het alleen gaat om snelheden, tijden en de afgelegde route heb je aan de nieuwe Charge 4 meer dan voldoende. Wel jammer is dat je alleen iets aan de GPS-functie hebt als je naar buiten gaat – en dat is onder de huidige omstandigheden juist niet de bedoeling.

Verdere hoogtepunten: Spotify-ondersteuning en Fitbit Pay op alle modellen. De nieuwe functie die toont hoeveel tijd je in actieve zones hebt doorgebracht, komt later ook beschikbaar op de Fitbit-smartwatches.

De Fitbit Charge ligt sinds half april in de winkel voor €149 en dat is dezelfde prijs als zijn voorganger, de Charge 3. Toch zit er meer technologie in. Al met al krijg je met de Charge 4 behoorlijk wat functionaliteit voor een redelijke prijs. Maar er zijn ook wat minpunten.

Voor minder geld koop je de Versa Lite zonder GPS (€120) en voor ietsje meer koop je de Versa 2 (€160). Die heeft ook nog spraakcommando’s via Alexa.

Fitbit Charge 4 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

Stappen, hartslag en slaap meten
Ingebouwde GPS
Bloedzuurstof en VO2 Max meten
7 dagen batterijduur
Fitbit Pay en Spotify op alle modellen
Meten van tijdsduur in bepaalde hartslagzones
Notificaties
Diverse workouts meten
Standaardmodel in drie kleuren
Speciale uitvoering met extra bandje van textiel
Prijs €149