Google Nest Wifi Review

Google Nest Wifi is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Wij gingen aan het testen met dit mesh-systeem en vertellen over onze ervaringen. Google Nest Wifi belooft betere prestaties en brengt Google Wifi en Home samen. In deze review lees je over onze ervaringen!

Toen we de eerste Google Wifi-systeem in 2016 testten, was het idee van een mesh-systeem nog erg nieuw. Ondertussen zijn er genoeg opties van merken zoals Netgear en (Amazon) Eero. Ondertussen zijn de ontwikkelingen voortgeschreden en is het tijd voor iets nieuws: Nest Wifi. Google Nest Wifi belooft 25 procent betere dekking en tweemaal de snelheid van zijn voorganger. Ook kun je het Nest Wifi-punt nu gebruiken als speaker voor muziek en de Google Assistent.

Dit zijn de prijzen:

Router + punt: €259
Alleen router: €159
Extra punt: €139

Zoek je een manier om je Wi-Fi-signaal te verbeteren of wil je betere prestaties op je netwerk om bijvoorbeeld te kunnen gamen, dan is een mesh-systeem zoals Nest Wifi misschien net de oplossing die je zoekt. Verwacht echter geen fijnmazige instellingen voor je router – daarvoor moet je bij de mesh-systemen van Netgear en Linksys zijn. Google legt de nadruk op eenvoud en functies die de meerderheid van de consumenten nodig hebben.

Er zitten bijvoorbeeld instellingen voor ouderlijk toezicht in en je kunt bepaald internetverkeer prioriteit geven. Het ziet er leuk uit en het is gemakkelijk te installeren.

Specificaties Google Nest Wifi

Dit zijn de belangrijkste specs van de Google Nest Wifi:

WiFi: 802.11ac/dual-band mesh (IEEE 802.11s/a/b/g/n/ac, AC2200 2×2 Wi-Fi, expandable mesh; dual-band 2.4GHz en 5GHz, beamforming)
Wi-Fi-chip: Qualcomm QCS 400-familie
Bluetooth: Bluetooth LE
Processor: 1,4 GHz ARM CPU (quad-core, 64-bit)
Geheugen: 1GB RAM (router); 768MB RAM (punt)
Opslag: 4GB flash (router); 512MB flash (punt)
Poorten: 2 x Gigabit Ethernet ports (alleen op router)
Afmetingen router: 110mm diameter, 90,4mm hoogte (router)
Afmetingen punt: 102,2mm diameter, 87,2mm height (punt)
Gewicht: 380g (router); 350g (punt)
Aantal antennes: 4

Design Google Nest Wifi

Google is er ook bij deze WiFi-punten weer in geslaagd om een leuk en tegelijk onopvallend design te maken. Ze hebben een ronde organische vorm, zijn gemaakt van mat kunststof en zijn klein van formaat. Je kunt ze gemakkelijk verstoppen achter een plant, maar je kunt ze ook in het zicht op een boekenplank of zelfs op je salontafel zetten. De punten zijn iets kleiner dan de router. Google levert twee stroomkabels en een Ethernet-kabel mee.